Θετική εκπαίδευση σκύλου.

 Θετική  εκπαίδευση.

 

Υπάρχουν τρείς τρόποι να καταφέρεις κάποιον να κάνει αυτό που θέλεις.Ο ένας είναι η τιμωρία ο άλλος η ανταμοιβή  αλλά  και ο συνδυασμός των δύο αυτών.Το ίδιο ισχύει  και στα ζώα.
Στην θετική εκπαίδευση χρησιμοποιούμε την ανταμοιβή για να οδηγήσουμε  τον σκύλο στην επιθυμητή συμπεριφορά  χρησιμοποιώντας οτιδήποτε τον ξετρελαίνει. (λιχουδιές, παιχνίδι, χάδι, λεκτικός έπαινος  κ.λ.π).papy
Έτσι λοιπόν παράλληλα με την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης πετυχαίνουμε και μια ποιοτικότερη σχέση με τον σκύλο μας, γεμάτη εμπιστοσύνη και αγάπη έχοντας απέναντι μας έναν σύντροφο που λατρεύει να συνεργάζεται μαζί μας.
Τα αποτελέσματα της θετικής ενίσχυσης της επιθυμητής συμπεριφοράς του σκύλου  αποκαλύπτονται εξαιρετικά και άμεσα μπρος στα μάτια μας, δίνοντας απάντηση σε όσους αμφιβάλουν και επιμένουν να εμπιστεύονται την παλαιά κλασική μέθοδο (συνδυασμός των δύο που προαναφέραμε) που χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο σε Ευρώπη και Αμερική λόγο των πολλών παρενεργειών της όποιας μορφής βίας  περιέχει.
Οι φωνές, τα τραβήγματα, οι πνίχτες, τα ηλεκτρικά κολάρα και όλα τα παρεμφερή είναι «εργαλεία τρόμου» που δεν βοηθούν αλλά μάλλον  βλάπτουν την συνεργασία  με τον τετράποδο φίλο μας.
Με την θετική μέθοδο εκπαίδευσης, καταφέρνουμε να διορθώσουμε ανεπιθύμητες συμπεριφορές και να δημιουργήσουμε μια δυνατή  σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ  ανθρώπου και σκύλου πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η χρηστικότητα  αυτής της μεθόδου αποδεικνύεται και από την αρχική της εφαρμογή  πριν αρκετά χρόνια στην Αμερική, σε ζώα τα οποία δεν μπορούν να χειραγωγηθούν από τον άνθρωπό, όπως τα θαλάσσια θηλαστικά (δελφίνια, φάλαινες, φώκιες) με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ας  προσπαθήσουμε λοιπόν να εντάξουμε τον σκύλο μας στην ανθρώπινη αγέλη του με  τον  τρόπο  που αρμόζει σε έναν  τέτοιο πιστό σύντροφο.
Η θετική μέθοδος εκπαίδευσης (positive training) είναι μία γενικότερα ρεαλιστική προσέγγιση της σχέσης μας με τον σκύλο  που  φανερώνει την πραγματική εικόνα του τετράποδου συντρόφου μας, δίνοντας λύσεις  και αποτρέποντας προβληματικές συμπεριφορές όταν χρησιμοποιείται  κυρίως  από την αρχή.(2 μηνών)

 

kynagon Positive Dog Training
Δημοσθένης  Μουμιάδης.
Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων
Σουρωτή Θεσσαλονίκη
Τηλ.6979986630        

 

About kynagon

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ζώων - Σκύλων Ανάλυση και Εφαρμογή Συμπεριφορών Εκπαίδευση Σκύλων, Επίλυση Προβλημάτων Συμπεριφοράς Δείτε όλα τα άρθρα του/της kynagon

Comments are disabled.